English | Hinglish | Meanings | Speech |
---|---|---|---|
Joy | जॉय | आनंद | |
Loneliness | लोनलीनेस | अकेलापन | |
Envy | एनवी | जलन | |
Anxiety | एंग्जायटी | चिंता | |
Surprise | सरप्राइज | अचंभा | |
Guilt | गिल्ट | अपराधबोध | |
Pride | प्राइड | गर्व | |
Nervousness | नर्वसनेस | घबराहट | |
Sympathy | सिम्पथी | सहानुभूति | |
Confusion | कन्फ्यूजन | उलझन | |
Humiliation | ह्युमिलिएशन | अपमान | |
Hopelessness | होपलेसनेस | निराशा | |
Admiration | एडमाइरेशन | प्रशंसा | |
Insecurity | इनसिक्योरिटी | असुरक्षा | |
Resentment | रिसेन्टमेंट | नाराजगी | |
Hope | होप | आशा | |
Compassion | कम्पैशन | करुणा | |
Disappointment | डिसअपॉइंटमेंट | निराशा | |
Devotion | डिवोशन | भक्ति | |
Reluctance | रिलक्टेंस | अनिच्छा | |
Satisfaction | सैटिस्फैक्शन | संतुष्टि | |
Affection | अफेक्शन | मोह | |
Amazement | अमेजमेंट | विस्मय | |
Forgiveness | फॉरगिवनेस | क्षमा | |
Optimism | ऑप्टिमिज्म | आशावाद | |
Relief | रिलीफ | राहत | |
Disgust | डिस्गस्ट | घृणा | |
Gratitude | ग्रैटिट्यूड | कृतज्ञता | |
Frustration | फ्रस्ट्रेशन | हताशा | |
Relief | रिलीफ | राहत | |
Compassion | कम्पैशन | दया | |
Embarrassment | एम्बैरसमेंट | शर्मिंदगी | |
Disbelief | डिसबिलीफ | अविश्वास | |
Excitement | एक्साइटमेंट | उत्साह | |
Confident | कॉनफिडेंट | आत्मविश्वास | |
Jealousy | जेलसी | ईर्ष्या | |
Regret | रिग्रेट | अफसोस | |
Love | लव | प्यार | |
Fear | फियर | डर | |
Surprise | सप्राइज | आश्चर्य | |
Sadness | सैडनेस | दुःख | |
Contentment | कॉन्टेन्टमेंट | संतोष | |
Reluctance | रिलक्टेंस | अनिच्छा | |
Curiosity | क्यूरिऑसिटी | जिज्ञासा | |
Shame | शेम | शर्म | |
Trust | ट्रस्ट | विश्वास | |
Discomfort | डिस्कंफर्ट | असुविधा | |
Affection | अफेक्शन | स्नेह | |
Indifference | इंडिफरेंस | उदासीनता | |
Embarrassment | एम्बैरेसमेंट | शर्मिंदगी | |
Admiration | एडमाइरैशन | प्रशंसा | |
Reluctance | रिलक्टेंस | अनिच्छा | |
Empathy | एम्पैथी | सहानुभूति | |
Nostalgia | नॉस्टैल्जिया | अतीत की याद | |
Admiration | एडमाइरैशन | प्रशंसा | |
Anxiety | एंग्जायटी | चिंता | |
Empathy | एम्पैथी | सहानुभूति | |
Insecurity | इनसिक्योरिटी | असुरक्षा | |
Melancholy | मेलनकली | उदासी | |
Disgust | डिसगस्ट | घृणा | |
Resentment | रिसेन्टमेंट | नाराजगी | |
Longing | लॉन्गिंग | तरस | |
Sympathy | सिम्पैथी | हमदर्दी | |
Affection | अफेक्शन | स्नेह | |
Joy | जॉय | आनंद | |
Anguish | एंगविश | पीड़ा | |
Apprehension | एप्रिहेन्शन | आशंका | |
Bitterness | बिटरनेस | कटुता | |
Dismay | डिस्मे | हताशा | |
Disappointment | डिसअप्वाइंटमेंट | निराशा | |
Hopelessness | होप्लेस्नेस | निराशा | |
Pride | प्राइड | गर्व | |
Humiliation | ह्यूमिलिएशन | अपमान | |
Envy | एन्वी | डाह | |
Hope | होप | आशा | |
Remorse | रिमॉर्स | पछतावा | |
Anger | एंगर | क्रोध | |
Pity | पिटी | दया | |
Reluctance | रिलक्टेंस | अनिच्छा | |
Sensitivity | सेंसिटिविटी | संवेदनशीलता | |
Confusion | कन्फ्यूजन | उलझन | |
Euphoria | यूफोरिया | परमानंद | |
Gratitude | ग्रेटिट्यूड | कृतज्ञता | |
Jealousy | जेलसी | ईर्ष्या | |
Compassion | कम्पैशन | सहानुभूति | |
Vulnerability | वल्नरेबिलिटी | असुरक्षा | |
Frustration | फ्रस्ट्रेशन | हताशा | |
Contentment | कंटेंटमेंट | संतोष | |
Hostility | होस्टिलिटी | विरोध | |
Resignation | रेजिग्नेशन | त्याग | |
Excitement | एक्साइटमेंट | उत्साह | |
Trust | ट्रस्ट | विश्वास | |
Hatred | हेट्रेड | घृणा | |
Reluctance | रिलक्टेंस | अनिच्छा | |
Shame | शेम | शर्म | |
Love | लव | प्रेम | |
Fear | फीयर | भय | |
Optimism | ऑप्टिमिज्म | आशावाद | |
Isolation | आइसोलेशन | अलगाव | |
Confusion | कन्फ्यूजन | उलझन | |
Yearning | यर्निंग | लालसा | |
Regret | रिग्रेट | पछतावा | |
Suspicion | सस्पिशन | संदेह | |
Surprise | सरप्राइज | आश्चर्य | |
Satisfaction | सैटिस्फैक्शन | संतुष्टि | |
Relief | रिलीफ | राहत | |
Indifference | इंडिफरेंस | उदासीनता | |
Panic | पैनिक | घबराहट | |
Amazement | अमेजमेंट | विस्मय | |
Happiness | हैप्पीनेस | खुशी | |
Embarrassment | एम्बैरसमेंट | शर्मिंदगी | |
Joy | जॉय | आनंद | |
Friendship | फ्रेंडशिप | मित्रता | |
Admiration | एडमिरेशन | प्रशंसा | |
Resentment | रिसेंटमेंट | आक्रोश | |
Anxiety | एंग्जायटी | चिंता | |
Guilt | गिल्ट | अपराधबोध | |
Hopefulness | होपफुलनेस | आशावादिता | |
Kindness | काइंडनेस | दयालुता | |
Disappointment | डिसअपॉइंटमेंट | निराशा | |
Insecurity | इंसेक्युरिटी | असुरक्षा | |
Confusion | कंफ्यूजन | उलझन | |
Empathy | एम्पैथी | सहानुभूति | |
Forgiveness | फॉर्गिवनेस | माफी | |
Embarrassment | एम्बैरेसमेंट | शर्मिंदगी | |
Curiosity | क्यूरियोसिटी | जिज्ञासा | |
Confident | कॉन्फिडेंट | आत्मविश्वास | |
Reluctance | रिलक्टेंस | अनिच्छा | |
Affectionate | अफेक्शनट | स्नेहपूर्ण | |
Discomfort | डिसकम्फर्ट | असुविधा | |
Nostalgia | नॉस्टैल्जिया | स्मरण | |
Anticipation | एंटिसिपेशन | आशा | |
Determination | डिटरमिनेशन | दृढ़ संकल्प | |
Admiration | एडमिरेशन | प्रशंसा | |
Sympathy | सिम्पैथी | सहानुभूति | |
Relief | रिलीफ | राहत | |
Compassion | कम्पैशन | दया | |
Envy | एन्वी | डाह | |
Loneliness | लोनलीनेस | अकेलापन | |
Passion | पैशन | जुनून | |
Despair | डिस्पेयर | निराशा |
Copyright © 2024 apnienglish. All rights reserved.